Lommeorden

Lommeorden

Når vi snakker om 'at have lommerne i orden' tænkes der på uniformslommerne; mere specifikt hvad der er i dem. Der er nemlig nogle ting som er rigtig smarte at have i sin uniform.
 
 Nedenfor kan du læse mere om hver enkelt:

 

  • Tændstikker/lighter

Som spejder kommer du med garanti til at skulle tænde et bål og så er det irriterende at skulle rende rundt og låne fyrtøj af andre. Om du så bruger lighter eller tændstikker må du selv om, man skal bare vide at der er fordele og ulemper ved begge. En lighter kan, når den er tændt, brænde i længere tid end tændstikker og er derfor nemmere at fænge med. Til gengæld kan man med tændstikker nemmere komme ind under bålet hvor det er mest effektivt at få fat. Men tændstikker er en del mere skrøbelige end lightere, hvis de bliver våde er de lige til at smide ud. Et smart trick er derfor at opbevare dem i en filmkapsel sammen med siden af en lille tændstiksæske (strygesiden).

Sidst må vi understrege at så smart som fyrtøj er at have på sig, kan vi godt leve med at vores spejdere ikke har det og vi er meget strenge med ikke at lege med ild. Sagt kort: Leger du med din lighter/tændstikker tager vi dem fra dig med det samme, uden mulighed for at få dem tilbage!

  • Sangbog

Vi synger meget til spejder, og en fælles sangbog gør det meget lettere. Har du den ikke på dig, er du nødt til at læse andre over skulderen, hvilket kan blive ret så trættende.

Meget vigtig! husk den!

  • Papir og skriveredskaber

Mange opgaver i spejderarbejdet kræver faktisk at have noget at skrive med og på. En meget sur ting at stå og mangle.

  • Plaster

Det er altid godt at have et plaster i lommen. Det sker jo ind i mellem at nogen skærer sig i fingeren, eller får andre små skrammer. 

  • Refleks

Til og fra ture kan vi risikere at skulle går langs landeveje i mørke. Dette er selvsagt noget vi helst undgår, men om vinteren kan det være umuligt. Hvis i ikke har reflekser på i sådanne situation kan i risikere at bilerne ikke kan se jer før det er for sent. Derfor ønsker vi at i har en refleks i en snor og en sikkerhedsnål så i kan sætte den på jeres tøj.

  • Lommebog: Flammen/Ilden/Bålet

En lille håndbog til spejdere. Her findes knobvejledning, pakkeguide og andet praktisk.

Andre ting der kan være praktiske at have med sig:

  • Dolken

Dolken er især god at have med på lejr, da vi bruger den til nærmest alt, både når vi bygger lejren, laver mad, eller har en ledig stund til at snitte lidt i en pind. Man skal dog huske at for at få lov til at bruge sin dolk, skal man have knivbevis, eller have en leder ved siden af sig.

  • Lommelygte
Lommelygten er rigtig god at have med i tasken når man skal på tur, men også rigtig god når det begynder at være mørkt på møderne. En pandelampe kan virkelig også anbefales!

  • Kompas

kompasset er godt nok ikke noget du kommer til at bruge særlig meget som mikro, mini eller junior. Men ligesom med lommeregnere i folkeskolen er det en sikker investering der uden tvivl er nødvendig når du bliver ældre.

  • Knobtov

Det er altid godt at have med sig, så man kan bruge alle overskydende sekunder på at øve sig på sine knob, eller lære nye, selv om man står ude i en skov.